Kérjen visszahívást! Ingatlanséta

Kérjen visszahívást!

Hagyjon üzenetet! Ingatlanséta

Hagyjon üzenetet!

info@ingatlanseta.hu +36-30/372-5165, +36-30/376-85-06

 Váljon szakértővé vagy kérjen segítséget egy szakértőtől a siker érdekében. Egy ingatlanséta az ingatlant teszi elérhetővé és átláthatóbbá egy szélesebb vásárlói körnek. A gyors eladási siker viszont több összetevős. Az alábbiakban összeszedtünk pár szempontot amit érdemes átgondolni.

 

Első benyomás

  Az első benyomás mindig meghatározó. Nem csak az ingatlant minősíti, hanem az eladót és a közvetítőjét is. A rossz képek rossz fényt vetnek az ingatlanra és tulajdonosára. És itt a rossz alatt nem a minőséget értjük, hanem a rendezetlenséget. Egy rendetlen ingatlan taszító. Ha igényes képek kerülnek fel a hirdetés mellé akkor az sok mindenre enged következtetni. A gondosság a tulajdonoson keresztül az ingatlan állaptára, környezetére is enged következtetni. Az ingatlanséta készítése előtt járjuk körbe a lakásunkat mintha vendégségbe lennénk és vegyük észre a zavaró tárgyakat és távolítsuk el. Gyűjtsük egy helyre melyek helyét a fotózás alatt lehet változtatni, így kikerülnek a  bemutatóból.

 

 Egy reális irányár meghatározása

Reálisan mérjük fel ingatlanunk értékét! Ha nem így teszünk, számolnunk kell azzal, hogy az érdeklődők már az elején kihagyják hirdetésünket. Már eleve nem kerülnek bele a keresési találatokba. Keressünk hasonló ingatlanokat, becsüljük fel az ingatlanunk értékét, kérjük ki szakértők véleményét. A magas induló árral alapvetően az a gond, hogy könnyen csapdába eshetünk.  A többség ebbe bukik bele. A folyamat végén az eladó pedig örül, hogy egyáltalán el tudta adni az ingatlant, hosszas kínlódés után.

TIPP közvetítőknek: A séta viszont segít abban, hogy hasonló elkészült sétákon keresztül az ügyfél Ő maga is átélje és megértse, hogy az ingatlana mennyit érhet jelenleg a piacon. A tulajdonos nem érzékeli a jelenlegi piaci helyzetet, így egy hasonló séta testközelbe tudja helyezni a realitásokat. Így ő maga is meg tud győződni róla, hogy az ingatlana jobb-e szebb-e többet ér-e mint a hasonlók a piacon.

 ingatlan elkoptatasanak veszelye miert ne kezdjen eladasba

Egy jó közvetítő mögé lát a kínálati áraknak és tud javasolni egy indítási árat, mely az eladási árnál nincs nagyságrenekkel messzebb.

 

Válasszunk alkalmas közvetítőt aki tud is segíteni

Sokan úgy gondolják, hogy a közvetítők sem tudnak többet tenni mint a tulajdonosok. Így nem is világos számukra, hogy miért is érné meg egy jó közvetítő bevonása. Bár a közvetítő is hirdeti az ingatlant és fogadja az érdeklődőket, ritkán képes "pártatlanul" segíteni mindkét félnek, hisz mint részvevő mindig elfogult a saját irányába. A közvetítők képesek közelíteni az érdekeket egmás felé, tanácsaot adni mindkét félnek és lebeonyolítani a sokszor kacifántos ügymeneteket. Aki nem ezt tapasztalja a gyakorlatban azoknak érdemes átlagos helyett jó közvetítőt találni.

 Az nem kérdés, hogy megéri-e közvetítővel dolgozni, sokkal inkább kérdés, hogy megtaláljuk-e a jót a sok átlagos közvetítő között.

 

TANÁCSOK A VÁLASZTÁSBAN:

Itt az alábbiakban a Belvárosi Ingatlanközvetítő Hálózat iroda szolgál pár megfontolandó tanáccsal a közvetítő választással kapcsolatban:

 Hogyan ellenőrizzem a közvetítőm?

baljós előjelek: borzalmas fotók, rossz helyesírás, lekezelő viselkedés, rugalmatlanság, kapzsiság, mellébeszélés, lustaság, kitérő válasz a modernebb technológiák kapcsán, amilyen az ingatlanséta is

 Hideghívás-teszt

Ha elkezdesz hirdetni magánszemélyként egy ingatlant, kismillió ingatlanos fog felhívni, teljesen  függetlenül attól, akarod-e vagy nem, a szövegbe beleírtad-e, hogy hívhatnak vagy sem. Nekik ez a feladatuk. Jobbat úgy se tehetsz, mint elfogadod, hogy hívogatni fognak, bármit teszel is ellene. Viszont, ha már nem tehetsz ellene, akár hasznot is húzhatsz belőle. Kérdés, megtalálod-e azt aki igazán hasznot tud hozni és nem csak a jutalákra hejt bármi áron. Találj értelmes ingatlanost! A hideghívásoknál már ezt el is kezdheted tesztelni, Tegyél fel Nekik kereszt kérdéseket, olyat amire biztosan nem számít. A lényeg, hogy kizökkentsük a betanult szövegből. Általában minden ilyen hívásnál negatív válaszra számít az ingatlanos, így nem lesz feltétlen felkészülve egy pozitív reakcióra. Ha veszi az akadályt és kedvesen, meggyőzően tud válaszolni és elégedett vagy a válasszal, az azt jelenti, hogy amikor az ingatlanoddal foglalkozna, akkor is fel lehet tenni neki bármilyen kérdést az ingatlanodról, fog tudni megfelelően válaszolni - ergo felkészült, tapasztalt jól kommunikál.

Online megjelenései

Ha szimpatikus volt ahogy beszélt, kérd meg, hogy hívjon vissza 1-2 nap múlva, addig pedig név és cég alapján ellenőrizd le azt, hogy milyen igényes a munkájára. Ha a keresőbe beírod a nevét és munkahelyét, biztosan ki fog dobni néhány kirdetését. Jók a fotók? Van ingatlanséta? esetleg videók? Van a hirdetéshez alaprajz? Még az is árulkodik a munkájáról, hogy milyen az ingatlanban a rend amit képvisel. Hisz erre is oda kell figyelnie. Megfelelő a hirdetés szövegezése, leírása? Jó a helyesírás, elég választékos a nyelvtan? Az első benyomás mindig nagyon fontos egy keresőnél, itt pedig a hirdetés milyensége fogja adni ezt az első benyomást.

Szavahihetőség

Ha összecseng a telefonon elmondottakkal az, amit online láttál tőle, illetve az előre egyeztetett időpontban visszahív, akkor foglalkozik azzal, amit kértél tőle és nem próbál szépíteni. Így akér egy személyes találkozót is kiérdemelhet. Hangsúlyozzuk: a személyes találkozó még nem egyenlő a szerződéskötéssel! Ha a megbeszélsz vele egy időpontot, amikor találkoztok a lakásban és megmutatod neki azt,  még nem jelenti azt, hogy azonnal alá kell vele írni bármit, amit eléd rak. Ha nem szimpatikus, itt is megmondhatod neki, hogy ne haragudjon, de más ingatlanosokat is meghallgatsz. Borzalmasan fontos az, hogy az eladó szakértőként tekintsen az ingatlanosra, olyanra, akinek ez a szakmája és akiben bízhat az eladással kapcsolatos minden teendővel kapcsolatban. Aki mellékesen foglalkozik csak ingatlanozással az nem tud megélni belőle, kvázi nem elég jó abban amit csinál. Ha ez a bizalom nincs meg és nincs is esély arra, hogy felépítsétek, akkor nem szabad aláírni semmit.

Rugalmasság

Minden ingatlanközvetítő többféle szerződéstípussal dolgozik és a legtöbb ingatlanosnak van lehetősége egy kicsit játszani a jutalékokkal. A nagy irodák csak százalékos rendszerben dolgoznak, de a kisebb, lokálisan erős irodáknál van lehetőség arra is, hogymegbeszéld az ingatlanossal, hogy mi az a legkisebb összeg, amit a kezedbe szeretnél kapni és ő e szerint kalkulál mindent. Altalában a jó és rugalmas ingatlanosok 3-5% körül már minőségi munkát tudnak nyújtani. 3% alatti jutalék esetén meg kell kérdezni, hogy pontosan mit kapunk a pénzünkért, és mi lesz az eladás folyamata.

Utóellenőrzés

Miután leszerződtünk egy adott ingatlanossal, 2-3 napra rá ellenőrizzük, hogy felkerült-e a lakásunk hirdetése a legnagyobb, ingatlanokkal foglalkozó portálokra. Elvben könnyen meg kell, hogy találjuk,, ha jó egy hirdetés. Ha elégedettek vagyunk an hirdetés milyenségével, de esetleg van benne valami hiba, amit előre nem egyeztettél vele, vagy szimplán rosszul adta meg, szólj neki, hogy mihamarabb javíthassa. Ha ez a javítás 12 órán belül kérésed szerint megtörténik és a fenti pontokat figyelembe vetted, elindultatok egy jó iránybva együtt.

 Trükkükk és célok

A nagy érdeklődésnek és sok sok ingatlan megtekintésnek nem kell feltétel nélkül hinni. Sajnos, ez is lehet csak egy trükk. Ha valakinek gyanússá válik, hogy a közvetítője élesen kritizálja az ingatlant, majd rövid időn belül a sok látogató érdektelenségére hivatkozva bejelenti, hogy az ingatlan árán csökkenteni kell, akkor valószínűleg a sok bemutató eredetileg is az ár leverését szolgálja. Itt egy a cél, egy olcsóbb ingatlan hamarabb lehet eladni és Ő is hamarabb jut a jutalékához. Ez a keresőknek sem jó, akiket kicitálnak egy egy ilyen ingatlanhoz, csak ezért. Ha hallhatóan méltatlankodnak már a keresők is, hogy nem értik miért vannak ebben az ingatlanban, hisz nem is ilyet keresnek, akkor biztosak lehetünk abban, hogy erről lehet szó. Ilyenkor elgondolkodhatunk a továbbiakról.  Az iroda biztosan biztosít másik megfelelőbb tanácsadót, ha kérjük. Az ingatlanséta használatával  mérséklődni fognak a megtekintések, hisz a séta megszűri a vevőket és csak a komly érdeklődőkkel kell foglakoznia.

Egy jó ingatlanos nem folyamodik trükkökhöz, egyszerűen nem ér rá erre és nem is éri meg neki a jó hírnevét beáldozni.

 

Tegyük meg az első lépést!

mutassuk be az ingatlanunkat a legjobb formájában ingatlansétával

 

 megrendeles gomb