Kérjen visszahívást! Ingatlanséta

Kérjen visszahívást!

Hagyjon üzenetet! Ingatlanséta

Hagyjon üzenetet!

info@ingatlanseta.hu +36-30/372-5165, +36-30/376-85-06

Az ingatlan tájolása fontos szempont, egy ingatlan vásárlásnál. Hogy mely hónapokban, milyen napszakban merről és milyen erősséggel fog a nap besütni, az ablakon azt a napocskára kattintva figyelhetjük meg.

 

 

Benapozás

 

Az ingatlanba beáramló fényeket olykor nehéz elképzelni. Bal oldalt, a térkép alatt a fehér napocskára kattintva megjelenik egy sárga nap ( vagy este egy hold ) a képen. A nap minden helyiségben megfigyelhető, amíg a funkció be van kapcsolva. A nap állását alul a hónapok és napok beállításával tudjuk változtatni egy csúszka segítségével. Ha beállítjuk az időpontot, megfigyelhetjük, hogy a nap mely oldalró mikor és milyen magasságból fog az ablakokon besütni. Figyeljük meg az ablakok méretét és a heiységét. Elképzelhetjük, hogy az adott tér mennyire lesz napos és mikor kapja a legtöbb napfényt. 

 A benapozás funkcióval a csúszkák állítgatásával megfigyelhetjük, hogy az ingatlant egy adott időszakban honnan, mikor éri a legtöbb napfény.

 A nap állását a csúszka segítségével tudjuk állítani, mely a hónapokat és napokat váltja.

A nap állások alaprajzi nézetben is megfigyelhetőek, amennyiben megnyitunk egyet és az alaprajz alatti fehér napocskára kattintunk. Ebben a nézetben még az árnyékok hossza és a nap ereje is jobban kitűnik. Például egy téli napszaknál az árnyékok is hosszabbak, mely a középpontban található oszlop vet. Ilyenkor a nap kisebb, jelezvén, hogy az ereje is gyengébb. Az ábrán a napfelkelte és nyugta határvonala is látható.

blog kepek 0011s 0002 rteg 17

Alaprajz nézet benapozás bekapcsolása mellett.

 

A benapozás a menüben, a beállításokra kattintva az egyéb résznél kapcsolható ki. Ilyenkor a kis napocska eltűnik és a funkciót nem lehet elrérni. 

blog kepek 0011s 0000 rteg 62

 

Próbáljuk ki működés közben!

 

Nyissuk meg az Ingatlansétát:

https://data.ingatlanseta.hu/r1820787