Kérjen visszahívást! Ingatlanséta

Kérjen visszahívást!

Hagyjon üzenetet! Ingatlanséta

Hagyjon üzenetet!

info@ingatlanseta.hu +36-30/372-5165, +36-30/376-85-06

Home stagingnek nevezzük, amikor eladó lakásunkat fotózás, vagy megtekintés előtt kicsinosítjuk. Nem kell nagy dolgokat tenni: néhány egyszerű lépés elég, hogy vonzóbbá tegye ingatlanját. 

 Fotózás során fotósunk minden alkalommal tanácsokkal, javaslatokkal lát. A fotózás helyiségenként történik, így nem kell megijednünk, ha például egy nagyobb tárggyal nem tudunk hirtelen mit kezdeni. Azonban van pár egyszerű tipp, amely segítségével előkészíthetjük az ingatlant fotózáshoz. 

Adjuk át az érzést!

A home staging esetében nem számít, miként éltünk addig a lakásban: a lényeg, hogy eladhatóvá váljon, és a legjobb formáját mutassuk a potenciális vevőknek. Maga a "staging" kifejezés sokféleképp fordítható: színrevitelt, színpadra vitelt, díszlet készítését, felállítását jelentheti. Ahogy a fogalom is mutatja, a lakás kicsinosításakor egyfajta színpadot állítunk fel az érdeklődők részére: átadjuk nekik azt az életérzést, amelyet az otthon kényelme nyújt.

 

Tegyük otthonossá!

Fontos, hogy a lakást minél inkább semlegessé tegyük az ott élők személyétől. Ez annyit tesz, hogy lehetőség szerint tüntessünk el minden személyes , jellegzetes tárgyat; családi fotót; bármit, ami személyes érdeklődésre, hobbira utalhat (akár vallási jelképek, sporteszközök, gyerekek játékai, stb.). Minél inkább semlegesítjük a lakást a saját életünk holmijaitól, a vevő annál könnyebben képes saját magát elképzelni benne, mint leendő otthonában.

r1716496etkezo 10-29.1713.78100.00

Profi staging előtt és után: Ingatlanséta megtekinthető IDE kattintva!

Teremtsünk rendet, tegyük átláthatóvá a tereket! Ez a jó home staging másik fő ismérve. Oldjuk fel a zsúfoltságot, hogy az érdeklődő minél jobban átláthassa a helyiségek valódi méreteit, azok kihasználhatóságát funkcióit. Takarítsunk el mindent, ami felesleges helyet foglal, vagy nem odaillő, és ronthat az összképen. A fürdőszoba - funkciója ellenére - ne tobzódjon a tisztasági cikkekben és törölközőkben; 2-3 kirakott törölköző éppen elég egy egészséges összhatáshoz. A hálószobában, nappaliban a kanapén illetve ágyon a párnákat rendezetten helyezzük el. 

Nézzünk egy ellenpéldát! Így néz ki egy túlzsúfolt helyiség:

ellenpelda

Lássuk most, hogy néz ki egy helyiség home staging előtt és után:

Háló-előtte-1024x683

Hálószoba: előtte

Háló-utána-1024x683

Hálószoba: utána

Profi staging előtt és után: Ingatlanséta megtekinthető IDE kattintva!

 

Használjunk kiegészítőket!

Tegyük hangulatossá az ingatlant! Erre megannyi eszköz áll rendelkezésünkre. Helyezzünk el ízlésesen egy-egy virágot - akár szálat, vagy csokrot -, tegyünk a konyhapultra friss péksüteményt, vagy gyümölcsöt. Cserepes zöld növényeket is használhatunk a lakás egy-egy szegletében. Használhatunk asztali dekorációt; gyertyatartókat, potpourit, stb.; a lényeg, hogy nem kell túlzásokba esni, a kellemes hangulat megteremtése a fontos.

table-white-home-interior

 

A hatékony és sikeres home staging segít minket gyorsabban és akár magasabb áron eladni az ingatlant. Mindehhez nem szükséges nagy dolgokat tenni; azonban ha nincs elég kiegészítője, vagy ideje, és szeretné profikra bízni, az Ingatlanséta ebben is rendelkezésére áll profi home stager partnerein keresztül. Keressen minket árajánlatért! 

 etkezo hs asztal

Partnerünk: marsala.hu